Alt om Android
For at få adgang til alt indhold må vi bede dig om at logge ind eller oprette en gratis bruger. Til gengæld må du undvære de fine reklamer Smile
Latest topics
» Canada goose dunjakke Online Shop er der for dig
by bruunbruun Tors 27 dec - 15:55

» Pilen sort etiket dunjakke
by bruunbruun Tors 27 dec - 15:39

» Hvordan vælger høj kvalitet dunjakke
by bruunbruun Tors 27 dec - 15:23

» Bluetooth på HTC Desire C
by denlillebaron Tors 27 sep - 7:56

» Alt Om Down Foret Moncler jakker
by immenseaffectio Tirs 31 jul - 19:30

» fejl ved Rooting af lg optimus 2x
by fck hero Lør 11 feb - 8:55

» Opdatering
by Larsn84 Tirs 10 maj - 9:27

» PROBLEMER MED VORES SIDE
by Admin/Martin84 Man 9 maj - 11:22

Besøg
HTML hit counter - Quick-counter.net

DLNA - Trådløs mediedeling

Go down

DLNA - Trådløs mediedeling

Indlæg  Admin/Martin84 on Søn 1 maj - 5:12

Med nogle af de nye mobiler fra 2010, så som Samsung Galaxy S og HTC Desire HD, er det muligt at streame/sende dine medier trådløst til andre enheder.

Nyere TV har indbygget DLNA-funktion, som er den standard der udnyttes, for trådløs deling af medier. Dette er en ny standard, som flere producenter er blevet enige om, og understøttes derfor af mange. Har du ikke et nyere TV med DLNA, kan du anvende en Playstation 3, en MS Windows-PC, eller en DLNA-box, som fx WD Live TV eller HTC Hub, som sluttes til TV'et/anlægget med fx HDMI-stik.

Dette betyder at du fx kan streame musik der ligger på din mobil direkte på din Playstation3, uden at kopiere mediet til den først.
Med et gratis program fra Android marked og et par klik er afspilningen igang med det samme, uden kabler ;-) Det eneste der kræves er at begge enheder er på samme trådløse netværk.

Vores guides tager hovedsageligt udgangspunkt i en PC med Windows, hvor Windows Media player 11 kræves, samt en Sony Playstation 3.
________________________________________________________________________

Mobil til TV

Når du vil streame fra din mobil til dit TV er det vigtigt at du aktivere en funktion på dit TV der tillader at andre enheder streamer til det. Du finder den under TV'ets indstillinger, og vil hedde noget i retningen af "tillad at andre enheder streamer til denne enhed".

På din mobil vil du på Samsung have en funktion der hedder "Allshare" og på HTC en der hedder "afspilning på tilsluttede enheder". Hvis du åbner dette program, vil du få mulighed for enten at afspille musik, video eller billeder. Vælger du en af disse og derefter en mediefil, vil mobilen automatisk søge efter DLNA-enheder. Herefter får du valget imellem at afspille på din telefon, eller på dit TV. Her vælger du åbenlyst TV'et og mediet vil nu blive vist/hørt på TV'et.

Når du fx er inde i galleri på din mobil, kan du også vælge et billede, trykke på "menu" og derefter trykke på "visning". Herefter får du også valgmulighederne mellem at vise på mobil eller på TV.
________________________________________________________________________

Mobil til PC

Denne guide tager udgangspunkt i en Windows-PC med windows Media player 11.

Klargøring af PC
Det første der skal gøres er at tillade streaming til PC'en.

Dette gøres ved at åbne Windows Media player 11 på din PC.

For oven, til venstre i media player'en findes en menu der hedder "stream", denne trykker du på, og vælger "tillad fjernkontrol af afspilleren..."Afspilning på mobil
På mobilen åbner du "Allshare" (Samsung) eller "afspilning på tilsluttede enheder..." (HTC) og vælger det type medie du vil afspille (musik, video eller billede).

Herefter vælger du det medie du vil afspille - det kunne være et musiknummer - og nu søger mobilen efter tilsluttede enheder. Herefter vises valgmulighederne "min telefon" fx eller din PC (Dette vil ofte være din PC's navn på netværket - fx Lars's PC). Her kan du vælge din PC og mediet vil nu blive afspillet i Windows Media player.

Du kan nu anvende din mobil som fjernbetjening og skifte medier på den.

Hertil kan vi så også anbefale fx at koble din PC til tv og anlæg med tilhørende kabler. Så kan du høre musikken fra mobilen, eller vise billeder fra ferien, og bruge mobilen som fjernbetjening.
Dette er et udemærket alternativ, hvis dit TV ikke har DLNA og du ikke ejer en PS3 eller DLNA-box.
________________________________________________________________________

Mobil til PS3

Hvis du vil streame til din PS3 kan du ikke styre mediaafspilningen fra din mobil.
Det forhindrer dig dog ikke i at se dine medier fra din mobil på din PS3.

Opsætning af mobil

Det kræver dog et gratis app fra Android marked, som hedder "Twonky mobile free".
Dette hentes og installeres. Herefter logger du på dit trådløse netværk, hvis ikke du er det i forvejen. Når du efterfølgende åbner Twonky, vil den spørge dig efter om du er logget på det korrekte trådløse netværk, her vises netværksnavnet foroven, og du kan tjekke om dette stemmer overens med det ønskede. Nedenfor spørges du om hvilke medier du vil dele. Her sættes flueben udfor de medier du ønsker at vise på din PS3 (musik, video og billeder). Herefter trykker du på "Done" i bunden. Herefter bliver du bedt om at acceptere "TwonkyServer", hvilken du vælger og trykker "next" i bunden.
Herefter scanner Twonky din mobil for medier, og er klar til at streame.

Opsætning af PS3

Under indstillinger på din PS3, vælger du netværksindstillinger og vælger funktionen "Medieserverforbindelse: aktiveret".

Herefter vælger du en af menuerne efter ønske: "Foto, Musik eller Video".
Her trykker du på "søg efter medieservere" og PS3'en siger efterfølgende "1 medieserver fundet. Under de tre, nævnte, medie-menuer, findes nu en ny funktion som hedder TwonkyServer Mobile.

Ønsker du fx at afspille musik, vælger du "Musik"-menuen på PS3'en, derefter "TwonkyServer Mobile", vælger "Music" og derefter en af de ønskede artister eller albums du vil afspille.

Dit musiknummer afspilles nu på PS3'en Very Happy

_________________
Mvh.
Martin

avatar
Admin/Martin84
Admin
Admin

Antal indlæg : 97
Join date : 28/04/11
Age : 33
Geografisk sted : THY

Vis brugerens profil http://www.androidtips.mono.net/

Tilbage til toppen Go down

Tilbage til toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum